De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen

Een goede investering én een duurzame oplossing.

De prijzen van zonnepanelen zijn de laatste jaren flink gedaald en nu voor meer mensen betaalbaar; een goede investering én een duurzame oplossing. U wekt uw eigen energie op en bespaart op uw energierekening. Maar zonnepanelen hebben nog veel meer voordelen:

Schone energie

Vindt u duurzaam leven belangrijk? Kies dan vooral voor zonnepanelen, die produceren namelijk schone energie. Hierdoor neemt uw CO2-uitstoot aanzienlijk af. In vergelijking met kolen of gas, is de CO2-uitstoot van zonne-energie gemiddeld 10 tot 30 keer zo laag.

Duurzaam

Zeker 25 jaar

Lange levensduur

Zonnepanelen gaan inmiddels vaak minstens 25 jaar mee. Deze lange levensduur maakt zonnepanelen een aantrekkelijke investering. Als u de investering binnen 10 jaar heeft terugverdiend, kunt u de besparing in de minstens 15 jaar daarna zien als pure winst.

Onderhoudsarm

Controleer uw zonnepanelen 1 à 2 keer per jaar op vuil en beschadigingen. Het meeste vuil verdwijnt door regen. Vuil dat alsnog achter blijft, kan het rendement van uw zonnepanelen verminderen. Maak dus, indien nodig, uw zonnepanelen schoon met een zachte borstel of spons en lauw water.

Eenvoudig schoonmaken

Waardestijging woning

Hogere woningwaarde

Uw woning stijgt in waarde. Zonnepanelen verduurzamen uw woning en maken uw woning aantrekkelijker voor eventuele kopers. Deze profiteren namelijk van lagere woonlasten.

Mee te verhuizen

Ook wanneer u eventueel over enkele jaren een verhuizing in de planning heeft staan, kunnen zonnepanelen dus voordelen bieden. Hebben de kopers geen interesse in het overnemen van de zonnepanelen? Dan kunt u de panelen gewoon meeverhuizen naar uw nieuwe woning.

Verhuizing

Financieel voordeel

Subsidies

Als u zonnepanelen wilt kopen, kunt u nu profiteren van veel financiële voordelen. Er zijn zowel landelijk als regionaal verschillende subsidies aan te vragen bij de aanschaf of het plaatsen van zonnepanelen. Raadpleeg uw gemeente om erachter te komen op welke subsidie u aanspraak kunt maken.

Van Klinken Elektrotechniek is een door InstallQ gecertificeerd ontwerp-, montage- en installatiebedrijf voor zonnestroomsystemen. Wij komen graag bij u langs om te kijken wat er in uw geval mogelijk is en doen u een vrijblijvend voorstel.

Contact opnemen met van Klinken Elektrotechniek B.V.

Chat openen